Leírás
A gazdagon telített ízvilág, a fűszerek tökéletes harmóniája egy csöppnyi mézeskalácsos csavarral különleges élményt eredményeznek.
Érlelése minimum 12 éven át párhuzamosan történik volt Bourbon whiskey-s és volt Oroloso sherryboros hordókban, tehát a teljes érlelés során egyazon hordóban érlelődik az adott whisky. A kétféle érlelés csak a palackozás előtt kerül összeöntésre, ahol egy rövid ideig még együtt tárolják, hogy az ízek összeérjenek ("marrying")
Illata bársonyos, piros alma gyümölcsösségével kombinálva, ízében gyümölcsös aromák, csokoládé, karamell, fahéj és enyhe gyömbéres fűszeresség érezhető enyhe mézes lecsengéssel. A lazac horgász-szezon kezdetén hagyományosan a Jenny Bridge-ről (amit az Aberlour-lepárlót alapító James Fleming építtetett) egy teljes palack Aberlour 12 évest öntenek a Spey folyóba szezonindítóként... különben nem harapnának a halak - ezt elmulasztani egyik évben sem merték még megpróbálni.
Aberlour története: Az ősi kelta időkben a druidák, a kelta papok és gyógyítók mágikus erőt tanúsítottak a víznek, azt tartották, hogy a patak, a "lour" beszél ("Aberlour" maga a "patak csacsogó szája," ahogyan a Spey folyóba ömlik), vize pedig betegségek gyógyítására szolgál. James Fleming, egy helyi farmer fia, ismerte a legendákat, és a forrás és a patak vizét megvizsgálva rájött, hogy kivételesen tiszta és lágy, tökéletes whiskykészítésre, ezért lepárlóját a patakpartra építette, sőt a vízenergiát lapátkereket hajtva is hasznosította.