Leírás
Az ital receptje szinte semmit nem váltzott az évszázadok során, ugyanúgy 21 féle gyógynövény és fűszer keverékét áztatják a alkoholban, majd keverik vízzel, cukorral és más természetes összetevőkkel. Az alapanyagok egy része csak Karlovy Varyban található meg, a nagyobb rész a világ minden tájáról érkezik a Becherovka üzemébe. A recept titkos, mindenkor csak két ember van aki ismeri a receptet, ők állítják össze a keveréket hetente egy alklommal, majd indítják el a főzést . A kész ital 2-3 hónapig érlelődik tölgyfahordókban, majd a hordók tartalmát összekeverik, hogy a Becherovka mindig azonos ízvilággal kerüljön a palackokba. A jellegzetes lapos palackba a XIX. század közepétől töltik, a palack formája azóta is állandó, a cimkén frissítenek rendszeresen. Aranyló színvilág, a fűszerek (szegfűszeg, fahéjésnarancs) illata jellemzi, és az ízében is a kesernyés édességet jellemzi a fahéj és a szegfűszeg aromái. Az ital lecsengésében a fűszerek mellett a narancsos édesség fedezhető fel.
Története: Becherovka 13. gyógyító erejű forrásaként is nevezik, mivel az italt először gyógyászati célokra találták ki. A történet az 1805-ös évben kezdődött, amikor a karlsbadi "Három pacsirtához" címzett fogadóba érkezett az angol orvos Dr. Frobrig. A vendéglő tulajdonosa Josef Becher volt, aki a fogadó mellett egy kis gyógyszertárat is működtetett .A kísérletezés és a gyógynövények iránti érdeklődés miatt hamar össze barátkoztak, és amikor Dr. Frobrig elhagyta Karlsbadot, egy ital receptjét hagyta Josef Bechernek. Josef Becher két egész éven át kísérletezett a recepttel és mikor 1807-ben elkészült, "cseppek" formájában elkezdte patikájában árulni. Josef Becher egyre sikeresebb vállalkozását 1841-ig vezette és lakat alatt tartotta az italreceptjét. Csak fiának és örökösének, Johann (Jan) Bechernek adta át az ital titkát, aki a recept kitűnő gyámja és mellett jó képességű vállalkozó is volt. A régi elavult gépeket korszerű berendezésekre cserélte, új gyárat épített és 1867-re a Becherovka gyártása elérte a teljes kapacitást. Az ital mai neve is tőle származik, és ő bízta meg sógorát, hogy megtervezze a jellegzetes lapos üveget a különleges címkével. Jan Bechert tekintjük a Becherovka atyjának, a jelenlegi kommunikációban is a fiatalkori Jan Becher szólítja meg a fogyasztókat..