Leírás
A benedictine huszonhétféle gyógynövényt és fűszert tartalmaz, az összetevők és az arányok titkosak. A füveket porrá törve összekeverik, majd négy részre osztva alkoholban áztatják. Az elsőt hidegen érlelik fél éven át, a második elegyet szintén hidegen, de fél éves érleléséből három hónapot tölgyfahordóban. A másik két részt azonnal desztillálják, majd három hónapra tölgyfahordókba kerülnek. A megfelelő idők leteltével a négy részt összekeverik, majd még nyolc hónap érlelés következik. Utolsó előtti lépésként az italhoz desztillált vizet, alkoholt, mézet, karamellt és sáfrányt adnak, végül egy hónapos szünettel kétszer felhevítik, hűtik, leszűrik, majd a már majdnem kész benedictine-t még négy hónapra hordókba zárják. Igen erős, 40%-os alkoholtartalommal bíró, konyakalapú ital. Szervírozása, fogyasztása: A benedictine-t legtöbbször étkezés előtt, esetleg utána fogyasztják, nagyon hidegen, jéggel. Koktélok kedvelt alapanyaga, ízesítője.