Leírás és Paraméterek
A 17. századig csak a leggazdagabbak kiváltsága volt a likőrök élvezete a nagyon magas cukor áraknak köszönhetően. 1532-ben Medici Katalin feleségül ment II. Henrik francia királyhoz, az új otthonába likőszakértőket is vitt magával, valószínűleg nem igazán bizott a francia likőrkészítők tehetségébe. Pedig akkor már Franciaországban szinte minden faluban akadt egy " likőrista" számos titkos családi receptekkel. Ma már a világ minden táján készítenek likőröket a kínálat elképesztően sokszínű.
A krémlikőrök neve nem a benne található alapanyagokra utal, hanem az ital sűrűségére. A "créme de " előtaggal rendelkező likőrök minimum 250 gramm cukrot tartalmaznak literenként, míg a "créme de cassis 400 grammot. Olajosan sűrűek és különböző növényi- gyümölcs likőrök tartoznak közéjük.
Alkoholtartalom | 16 % |
Űrtartalom | 700 ml |