Leírás
A 19. század elején Capri hivatását a vendéglátás művészetében mutatta be. A szállodai üzletág egyik úttörője Vincenza Canale, a mai híres "Mariantonia" panzió tulajdonosa, maga készítette Limoncello-ját szolgáta fel vendégeinek. A kor hírességei ( Ignác és Arturo Cerio J. Fersen, Axel Munthe, FA Krupp, Amedeo Maiuri ) jártak ide, hogy naplementekor élvezzék a finom likőr ízét. 1988-ban a leszármazottai alapították a Limoncello di Capri Srl-t, az első társaságot, akik szabadalmazták a "limoncello" kifejezést, az ősi "limonillo" caprese szóból.
Az ősi családi receptnek köszönhetően, amelyet egészen napjainkig megőriztek, és a mai napig kézműves módszerrel állítanak elő, teszi a világ egyik leghíresebb likőrjévé.
A Limoncello di Capri kizárólag az IGP (védett földrajzi jelzés) citromhéjból készül. Hozzáadott színezéket, tartósítószert, stabilizátort és ízesítőt nem tartalmaz, a Limoncello di Capri 100% -ban természetes. italneked.h