Évjárat
Boraink évjárata a raktárkészlet gyors változásai miatt a jelzettől esetenként eltérhet.
Amennyiben ragaszkodik egy adott évjárathoz, úgy megrendelés előtt egyeztessen az ügyfélszolgálatunkkal.
Leírás
A bortermelő munkájának egyik legfontosabb és legszebb része a különböző fajták házasítása. Erre utal a népi bölcsesség, hogy az a jó borász, aki jobb bort tud felhozni a pincénkből, mint ami ott volt. A Juhfark és a Kéknyelű házasításával reményeim szerint mi is jól vizsgázunk.
Két karakterében nagyon hasonló tradicionális „férfibor” találkozik, amelyek jól harmonizálnak és szépen egészítik ki egymást. A Balaton-felvidék két ősi tájfajtája, amelyek máshol nem találhatók és érdekes módon mindkettő a szőlőtőke fizikai megjelenéséről kapta nevét; a Juhfark, vagy ahogy Jókai írt róla a „Juhfarkú”, a fürtje formájáról, a Kéknyelű a levélnyél elszíneződéséről.
Amilyen szépen összecseng a két név fülünkben, olyan szépen találkozik a két bor illatában és ízében. Illatában a Juhfarkúra jellemző szőlővirágot és zöldfűszereket fedezhetjük fel. Ízében a Kéknyelű sajátosságai jellemzik a bort, az ásványosság, a robosztusság, a játékos tüzesség, utóízében mandulás kesernye.
Fogyasztását 14 °C-on, fehér húsokhoz ajánlom.